Vizsgálja az FIA Stroll katari dühöngését

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Vizsgálja az FIA Stroll katari dühöngését

A Nemzetközi Automobil Szövetség közleményében jelentette be, hogy vizsgálatot folytatnak Lance Stroll ügyében a Formula-1-es Katari Nagydíjon történt incidensek miatt. Az FIA vizsgálja, hogy Stroll megsértette-e a szabályokat, előírásokat és procedúrákat.
Bár a közlemény nem részletezi pontosan, hogy mit követett el és melyik szabályt sértette meg pontosan Stroll, valószínűleg a pénteki kvalifikációt követő tombolását helyezik vizsgálat alá.
Stroll a Q1-ben kiesett, majd a garázsban eldobta a kormányát és a bokszban arrébb tolta a személyi edzőjét. Ezt követően az F1 közvetítőjének adott interjújában ismételt kétszavas válaszokat adott, köztük a „szar” szót is használta.
A Strollot védő Aston Martin csapatfőnöke a frusztrációval indokolta a viselkedést, és Stroll maga is azt nyilatkozta, hogy jó kapcsolatot ápol az edzőjével.
Stroll cselekedetei valószínűleg ellentétesek a Nemzetközi Sportkódex 12.2.1.c cikkelyével, amely szerint egy versenyző vétkes, ha „bármilyen tisztességtelen vagy a verseny és az autósport érdekeit sértő” magatartást tanúsít. Az ilyen jellegű magatartást Max Verstappen is elkövette a 2018-as Brazil Nagydíjon, amikor a leintés után lökdöste Esteban Ocont.

Tovább a cikkhez

Forrás: Formula

Kapcsolódó bejegyzések